I morgon bitti bär det av till Tyskland för studier. Jag har klivit upp klockan 6:00 och pluggat varje morgon de senaste veckorna. Låter kanske galet men det är jättekul start på dagen!
Framöver kommer jag ta emot fler hundar, kommer få massor av bra verktyg att jobba med dom. 
Första svängen i Tyskland handlar om cervikalen och huvud, så vi pluggar allt från lig. nuchae till kranialnerver och m.splenius. Väldigt bra med uppfräscning av skallen! 

 

Visa hela inlägget »


Hälsa är mer än frånvaro av sjukdom, eller hur?  Som Osteopat anser jag att hälsa och livskvalité påverkas både av våran kropps funktion och vår omgivning och sammanhanget vi lever i.
Vi är en helhet där allting samverkar och vår förmåga att hantera situationer och påfrestningar påverkar hur vi mår. 

Osteopati är en  manuell medicin och jag nvänder händerna som redskap i diagnos och behandling.
När jag behandlar, så behandlar jag inte bara det område som gör ont utan försöker alltid hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått.
Genom att förbättra funktionen påverkas bl.a cirkulationen, det lymfatiska systemet och nervsystemet så att kroppens självläkning kan fungera optimalt. Behandlingen sker utifrån varje persons individuella förutsättningar för att skapa det bästa möjliga utgångsläget för hälsa och välmående.

Grundfilosofi

Osteopatin vilar på fyra grundprinciper. Alla delar av kroppen fungerar på ett integrerat sätt och är beroende av varandra. Om funktionen i en del påverkas så måste resten av kroppen anpassa sig och kompensera för detta vilket kan leda till stelhet, inflammation, smärta och annan påverkan på hälsan. När kroppen är fri från restriktioner så fungerar kroppens självläkande förmåga som bäst. Grundprinciperna kan sammanfattas som:

Människan är en helhet.
Kroppen är självreglerande och självläkande.
Kroppens struktur och funktion är beroende av varandra på alla nivåer.
Rationell behandling baseras på dessa principer.

 

Visa hela inlägget »

Det här är ingen nyhet men om någon missat det så kan jag numera hjälpa dig att teckna hästförsäkring på Agria.
Vill du ha hjälp att kolla över din befintliga försäkring så bistår jag även med det.

Här kommer en länk där du hittar mailadress du kan använda.
Välkommen till mig som ditt försäkringsombud agria.
0708-872796

 

Visa hela inlägget »

Nu var det på tok för länge sedan jag skrev ett inlägg!
Massor har hänt, som många vet har jag fått en alldeles underbar liten dotter och varit mycket ledig. Helt underbart!

Mycket är också på gång! Jag är mer taggad än någonsin att komma ut och behandla, tempot kommer dock att vara lugnare framöver. Jag har jobbat på snudd på som en maskin i många år, startat tidiga morgnar och kommit hem sena kvällar:-) Så kommer jag inte att jobba mer, utan minska ner på resorna. Möjligheten att komma till Stall Johannesberg finns fortfarande och tvåbenta är som vanligt välkomna till mottagningen i Rimbo.
 

Visa hela inlägget »

Snart kommer jag hålla ett lager på de populära sadelgjordarna och stiglädrerna från Anatomica. De förväntas komma inom någon vecka.

Visa hela inlägget »

5-8 juni finns vi i Strömsholm i monter 18, hoppas vi ses!

Visa hela inlägget »

I morgon bär det av till Holland för vidareutbildning av Anatomicas sadlar. Jag kommer få lära mig hur man justetar sadlarna. Feedbacken av de som köpt sadlar under hösten har varit väldigt positiv! Väkdigt tacksam sadel att jobba med.

Visa hela inlägget »

Hoppas ni får en lugn och skön Jul, önskar också att alla barn ska få en bråkfri och alkoholfri Jul.

Jag firar hemma hos min mamma, vi har valt ut matfavoriterna och ska frossa i det.

Osteopatiga julkramar från Mig till Dig

Visa hela inlägget »

Sadelutprovningen gick bra, hon valde att beställa en Anatomica Octant. Hon fick som ryttare en otroligt fin och balanserad sits i den sadeln och hästen blev väkdigt stadig i sin form. Så nu är det bara att invänta sadeln i ca 7 veckor:-)

Jag planerar att åka till Holland igen för att lära mig mer om sadlarna och att kunna serva sadlarna på plats. Det blur yroligtvis i Januari, det kan inte vänta så mycket längre eftersom en del sadlar har levererats.

Jag gjotde också en sadlejustering på en WOW dadel av allroundmodell. Hästen är en Quarter med enorm muskelmassa som behöver en rejält bred tunnel i sadeln. Även den gick riktigt fint efter justeringen.

I mirgon bitti blir det träning igen, ben står på tur. Huua.. Det är bedrövligt jobbigt..

Ha det gott=)

Ps. Hästen på bilden rids av Theo Hanzon, en Holländsk ryttare i en Anatomica Cygnus Long Roll. Fin häst!!

Visa hela inlägget »

Då var det dags för sadelutprovning och sadeljustering. Wow och Anatomica ska provas så får vi se vilket som blir bäst för den här hästen.

Ha en firtsatt trevlig dag=)

Visa hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från planetc1