Hej och hoppas ni mår bra! Jag mår toppen och har som alltid full fart.

Nytt i verksamheten är att jag ska hålla vidareutbildning på UPH Academy vilket jag ser fram emot. Startskottet går i slutet på augusti och löper på hela höstterminen. Fokus kommer ligga på mobilisering.
Semester kommer jag ha v 29-32, ska bli skönt. Inga resor planerade pga coviden men det blir kanske en tur till skärgården, Gotland eller nåt liknande. Eller bara dagsutflykter hemma. Jag och min sambo som är naprapat ska bygga altan tillsammans på ca 200kvm, två terapetuer utan kunskap. Det ska bli spännande! :-)) Och kan ju ta upp semesterveckorna med råge....

Visa hela inlägget »
Nu på fredag visar vi K-laser på Naprapatkongressen i bålsta. vi hoppas på att många naprapater får upp ögonen för den här fantastiska lasern som används världen över.
www.teamcj.se

Visa hela inlägget »

I morgon bitti bär det av till Tyskland för studier. Jag har klivit upp klockan 6:00 och pluggat varje morgon de senaste veckorna. Låter kanske galet men det är jättekul start på dagen!
Framöver kommer jag ta emot fler hundar, kommer få massor av bra verktyg att jobba med dom. 
Första svängen i Tyskland handlar om cervikalen och huvud, så vi pluggar allt från lig. nuchae till kranialnerver och m.splenius. Väldigt bra med uppfräscning av skallen! 

 

Visa hela inlägget »


Hälsa är mer än frånvaro av sjukdom, eller hur?  Som Osteopat anser jag att hälsa och livskvalité påverkas både av våran kropps funktion och vår omgivning och sammanhanget vi lever i.
Vi är en helhet där allting samverkar och vår förmåga att hantera situationer och påfrestningar påverkar hur vi mår. 

Osteopati är en  manuell medicin och jag nvänder händerna som redskap i diagnos och behandling.
När jag behandlar, så behandlar jag inte bara det område som gör ont utan försöker alltid hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått.
Genom att förbättra funktionen påverkas bl.a cirkulationen, det lymfatiska systemet och nervsystemet så att kroppens självläkning kan fungera optimalt. Behandlingen sker utifrån varje persons individuella förutsättningar för att skapa det bästa möjliga utgångsläget för hälsa och välmående.

Grundfilosofi

Osteopatin vilar på fyra grundprinciper. Alla delar av kroppen fungerar på ett integrerat sätt och är beroende av varandra. Om funktionen i en del påverkas så måste resten av kroppen anpassa sig och kompensera för detta vilket kan leda till stelhet, inflammation, smärta och annan påverkan på hälsan. När kroppen är fri från restriktioner så fungerar kroppens självläkande förmåga som bäst. Grundprinciperna kan sammanfattas som:

Människan är en helhet.
Kroppen är självreglerande och självläkande.
Kroppens struktur och funktion är beroende av varandra på alla nivåer.
Rationell behandling baseras på dessa principer.

 

Visa hela inlägget »

Nu var det på tok för länge sedan jag skrev ett inlägg!
Massor har hänt, som många vet har jag fått en alldeles underbar liten dotter och varit mycket ledig. Helt underbart!

Mycket är också på gång! Jag är mer taggad än någonsin att komma ut och behandla, tempot kommer dock att vara lugnare framöver. Jag har jobbat på snudd på som en maskin i många år, startat tidiga morgnar och kommit hem sena kvällar:-) Så kommer jag inte att jobba mer, utan minska ner på resorna. Möjligheten att komma till Stall Johannesberg finns fortfarande och tvåbenta är som vanligt välkomna till mottagningen i Rimbo.
 

Visa hela inlägget »

Snart kommer jag hålla ett lager på de populära sadelgjordarna och stiglädrerna från Anatomica. De förväntas komma inom någon vecka.

Visa hela inlägget »

5-8 juni finns vi i Strömsholm i monter 18, hoppas vi ses!

Visa hela inlägget »

I morgon bär det av till Holland för vidareutbildning av Anatomicas sadlar. Jag kommer få lära mig hur man justetar sadlarna. Feedbacken av de som köpt sadlar under hösten har varit väldigt positiv! Väkdigt tacksam sadel att jobba med.

Visa hela inlägget »

Hoppas ni får en lugn och skön Jul, önskar också att alla barn ska få en bråkfri och alkoholfri Jul.

Jag firar hemma hos min mamma, vi har valt ut matfavoriterna och ska frossa i det.

Osteopatiga julkramar från Mig till Dig

Visa hela inlägget »

Då var det dags för sadelutprovning och sadeljustering. Wow och Anatomica ska provas så får vi se vilket som blir bäst för den här hästen.

Ha en firtsatt trevlig dag=)

Visa hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från planetc1