Ytterligare en vecka har gått..

Den här veckan har gått i rasande tempo, jag har jobbat både här hemma i Stockholm och i Dalarna. En dag i insjön där det blev många ryttare, bra att kolla sin egen kropp. Vad hjälper det att behandla hästen om det sitter en ramsned ryttare på ryggen?..:) 

Var  i Rättvik ena dagen och där vill jag berätta om hästen som är på bilden.

Det är ett 3-årigt varmblod, klapphingst. Den fick behandling i början av mars, dom sökte då för att hästen hade svårt att hålla traven och slog snabbt över i galopp. Den var sned i sitt bäcken och jag reagerade verkligen på att den hade jobbigt med balansen under behandlingen och var allmänt okoordinerad. Jag rätade upp den så gott jag kunde och vi bestämde att den ska följas upp om 3-4 veckor. 

När vi sågs så besök nummer två frågade jag som vanligt hur hästen mått efter behandlingen och dom hade tagit det lugnt efter (Bra!) men hunnit kört nåt lite snabbare jobb. Traven flyter på fint, inte alls samma tendenser att slå över i galopp. Det som var anmärkningsvärt var att andra testikeln fallit ner på plats, den var numera "riktig" hingst! När jag sen behandlade den hade den en helt annan balans, stod stabilt i sin mittlinje.

Jag har såklart funderat över hur testikeln kunde komma ner och jag kan bara komma fram till att ett snett bäcken förmodligen även dragit i vävnader som hindrat testikeln från att vandra ner på plats. Testikeln kan säkerligen ha klämt när travsteget blir stort vid fart och numera kan den trava fritt. 

Lycka till önskar jag ägarna till hästen!!

 

I dag var jag till en häst som jag behandlade två gånger för lite drygt ett år sedan. I somras fick hon en fraktur i en kota, efter en lång konvalescens hela hösten är hon nu igång och funkar helt normalt. Tiden läker allt (nästan), kul när det visar sig vara mödan värt att vänta på hästen. Många spänningsmönster som förmodligen kommit av att den haft så ont.. med men det ska nog bli bra!.:)


I helgen var vi till IKEA och handlade två byråer, förvaringsmöbler kan man nog inte få tillräckligt av.

Jag tränar på nya gymet nästan varje dag, min största motivering är att jag vill kunna behandla även hästar i många, många, många år...Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Angelika » Sadelgjordar och stigläder:  ”Hej! Säljer du sadelgjordar än? Vad kostar dom isf och finns dem i 80 cm? ”

 • yvonne spjut » Sadelgjordar och stigläder:  ”Vad kostar sadelgjorden.”

 • Maud Gerebro » Anatomica Dressyrsadel:  ”Hej! Du var till Sunne förra året o jag provade sadel men köpte ingen. Har nu en..”

 • Anna » WOW sadlar:  ”Låter som en toppenidé!!! :D”

 • Maggan Sandberg » Nya lokaler!:  ”Vilka dagar kommer du vara i Uppsala? ”

 • eva » Är det verkligen bra att äta bra??:  ”Som bekant får man inte någon repris på livet och varför slösa bort det på skräp..”

 • Anna Jonasson » Siesta...:  ”Tack för att du kliver upp så tidigt och kommer till oss i Falun. Mycket uppskat..”

 • Pillan » Lång men rolig dag..:  ”Hej Cindy! Måste bara berätta... hovslagaren var ut idag och när han var klar så..”

 • Lena » Skatteverket men först..:  ”Ja du skattemyndigheten och andra myndigheter är inte kloka...Jag hoppas de ger ..”

 • Pillan » Lång men rolig dag..:  ”Jag är så glad att jag har träffat dig, Cindy! Du har magiska fingrar och du har..”

 • Maria Mikkonen » Osteopathelg:  ”Hej ! Superkul med en osteopat-blogg tycker jag.. efter mkt ryggbesvär själv så ..”

 • Lena » Friskhetsgaranti?:  ”Skönt att du mår bättre. Håller tummen för att du/ni får fina resultat på finast..”

 • Johanna » Ryggskott!!:  ”Krya på dig!”

 • Anna » Ph balans:  ”Hej! Vad roligt att du har en blogg, självklart kommer jag följa den! Tack för ..”

 • Anneli » Ph balans:  ”Ska bli intressant att höra mer om vid nästa besök!”

 • Cindy » Ph balans:  ”Jag tar tillbaka det där att det är smidigt att äta upp resterna av teet, det är..”

 • Johanna » Ph balans:  ”Bilden blev riktigt fin :-). Bra stretching för Karolinas hals.”

 • Yvonne » Blev så glad av ett mail!:  ”Hej Cindy! Hur är det? Vad kul att läsa din blogg. Ja, visst är Anna Skipper bra..”

 • tjockispojken » Kost och hälsa:  ”Hej :) Nice blogg! Jag ska börja på LCHF början av nästa vecka ^^, Btw den där L..”

 • Anna Fändriks » God Jul:  ”Å vi tackar för du tog dig tiden att jobba på annandagen!! God fortsättning! An..”

 • Cindy » Fokus på träning:  ”Då ska jag utesluta bulgur också.;)”

 • Anonym » Fokus på träning:  ”Bulgur ÄR vete.”

 • Mona » Fokus på träning:  ”Vilken mjukstart... men du skulle väl ha semester snart eller? Jag lovar att stä..”

Bloggarkiv

Etikettmoln